Een team van trouwe vrijwilligers is regelmatig actief rondom de Schaapskooi. Onderhoud, kluswerkzaamheden, opruimen; er is altijd wel wat te doen. En samen werken aan deze bijzondere plek is ook nog eens hartstikke gezellig!

Vrijwilliger Jaap Wiersum vertelt

Met een auto vol gereedschap en twee thermoskannen koffie rijdt Jaap Wiersum uit Nijverdal elke vrijdagochtend richting de Schaapskooi. Hij en mede-vrijwilligers Fred, Jan en Henk stropen dan de mouwen op voor allerlei werkzaamheden op het terrein. “Het is machtig mooi werk.”
Hij was al actief als vrijwilliger op de Heideslak, een golfkar waarmee mensen rondritjes maken vanaf het Buitencentrum. Toen secretaris van de stichting Theo ten Hove hem vroeg om te helpen klussen bij de Schaapskooi twijfelde Jaap geen moment. “Ik houd ervan om lekker buiten bezig te zijn.”
Met drie andere vrijwilligers – allemaal tussen de 65 en 70 jaar – ging Jaap aan de slag. “Als eerste hebben we de hooiberg zelf helemaal opgeknapt. Dat was een flinke klus.” Vervolgens was het hekwerk aan de beurt. “Dat was echt aan vervanging toe. Dus we hebben met elkaar heel wat meters nieuw hek geplaatst. Maar als je met z’n vieren bent, lukt dat best.”

De hooiberg heeft een flinke metamorfose ondergaan. Aan de buitenkant is die – met hulp van een klussenbedrijf – helemaal opnieuw bekleed, er is een hooizolder gemaakt en zelfs een kleine vergaderruimte. Ook hebben de mannen het fietspad richting Haarle voorzien van nieuwe wegwijsbordjes.

En het werk is nog lang niet klaar, weet Jaap. “Fruitbomen snoeien, straatwerk, het voormalige werkkamp onderhouden, helpen bij het organiseren van activiteiten; er is altijd wel iets te doen.” Het leukste aan de wekelijkse klusochtend? De gezelligheid. “We zijn een enthousiaste club en hebben echt een klik met elkaar. Ik vind het machtig mooi werk.”

Aan de slag als vrijwilliger

Enthousiast geworden door het verhaal van Jaap? Word dan ook vrijwilliger! Als vrijwilliger help je ons met onderhoudswerkzaamheden en andere klussen rondom de Schaapskooi.
Aanmelden als vrijwilliger of eerst meer informatie? Neem contact met ons op via schaapskuddessh@outlook.com of 06-57 67 29 70.