Pasgeboren lammetjes kijken, het schaapscheerdersfeest, wandelen, fietsen; rondom de Schaapskooi is van alles te zien en te beleven. Een bezoek aan deze bijzondere plek op de Sallandse Heuvelrug is zeker de moeite waard. Van harte welkom!

Bezoek de Schaapskooi

Een bezoek brengen aan het terrein van de Schaapskooi op de Sallandse Heuvelrug is elke dag mogelijk. De Schaapskooi is te vinden aan de Paltheweg 3, 7448 RJ in Haarle.

Navigatie- en parkeerlocatie:
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
Volg vanaf het Buitencentrum de rode pijlen met een schaap erop. De Schaapskooi bezichtigen is alleen mogelijk op afspraak. Bel daarvoor met 06-57 67 29 70.

Verken het gebied

Rondom de Schaapskooi en het heidegebied zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug zijn routes verkrijgbaar. Verken het gebied te voet of op de fiets en maak een tussenstop bij de Schaapskooi.

Evenementen

Kom de pasgeboren lammetjes bewonderen of kijk mee bij het scheren van de schapen.

Lammetjesdag

Elke winter in februari organiseren we een Lammetjesdag. Een activiteit om de pasgeboren lammetjes te bekijken en met de herder of de vrijwilligers te praten over de schaapskudde. Er is ook een kleine markt met streekproducten. Leuk voor de allerkleinsten!

> Kijk op onze Facebook-pagina  voor meer info.

Fruitplukdag Schaapskooi Twilhaar  zondag 25 september 2022 12:00 – 16:00 uur

Kom appels en peren plukken in de prachtige boomgaard bij schaapskooi Twilhaar! Vrijwilligers van de schaapskooi zijn aanwezig  om te helpen. Zij kunnen ook over de schaapskudde en de kooi het een en ander vertellen.

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

> Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor data en tijden.